Hoppa till innehåll

20 kilo vintersquash

september 29, 2010

20 kilo vägde vintersquashen jag skördade i helgen. Några frukter är ännu kvar ute i landet och växer det sista.

Vintersquashen skall vad jag har läst stå inomhus ganska varmt i 2 veckor för att bilda ett hårt läderkatigt skal som sedan om man förvarar dom svalt klarar sig fram till vårkanten. Dom flesta kommer ätas upp innan dess men någon/några skall sparas för att se hur länge det är möjligt!

5 kommentarer leave one →
  1. september 30, 2010 7:37 f m

    Fina! Vad är det för sort?

  2. september 30, 2010 11:59 f m

    En fin skörd! Vad gör man med vintersquach? Har bara odlat sommar-dito och vanlig pumpa…

    • september 30, 2010 5:55 e m

      Samma som med vanlig squash, skillnaden är att vintersquash går att lagra längre!

    • oktober 1, 2010 7:43 f m

      Vintersquash är ju som pumpa, fast godare. Jag brukar dela vintersquashen i halvor, gröpa ur fröna, ringla över olja och köra i ugn på 200 grader tills fruktköttet är mjukt.

Lämna en kommentar