20 kilo vintersquash
september 29, 2010
20 kilo vägde vintersquashen jag skördade i helgen. Några frukter är ännu kvar ute i landet och växer det sista.
Vintersquashen skall vad jag har läst stå inomhus ganska varmt i 2 veckor för att bilda ett hårt läderkatigt skal som sedan om man förvarar dom svalt klarar sig fram till vårkanten. Dom flesta kommer ätas upp innan dess men någon/några skall sparas för att se hur länge det är möjligt!
5 kommentarer
leave one →
Fina! Vad är det för sort?
Är rätt nöjd faktiskt! Sorten heter Buttercup:
http://www.runabergsfroer.se/asp/Main.asp?gid=83&kat=gron&id=3840
En fin skörd! Vad gör man med vintersquach? Har bara odlat sommar-dito och vanlig pumpa…
Samma som med vanlig squash, skillnaden är att vintersquash går att lagra längre!
Vintersquash är ju som pumpa, fast godare. Jag brukar dela vintersquashen i halvor, gröpa ur fröna, ringla över olja och köra i ugn på 200 grader tills fruktköttet är mjukt.