Hoppa till innehåll

Konservera Äppelmust

september 19, 2021

Idag har vi tillsammans med vänner, mustat äpplen!

Först sköljde vi äpplena delade dom i mindre bitar sen körde vi de delade äpplena i en kompostkvarn. De krossade äpplena åkte ner i en 35l plastback med lock. Dessa väldigt tunga backar satte vi svalt i väntan på pressning.

Äpplekrosset pressades i vår 25l mustpress. av 25l krossade äpplen blev det ca 7l must

Efter att musten silats igenom en saftsil så kom de på flaskor och burkar. Vi valde att konservera det mesta i burkar istället för flaskor för det blir ett effektivare utnyttjande av varje konserveringsomgång. äppelmust ska konserveras i 15min i 80grader

24st 600ml burkar fick plats i apparaten

Idag konserverade vi 115l must, kommer inte ta långt tid att somna ikväll!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: