Skip to content

Dags att stängsla arrendet

augusti 11, 2015

nu börjar det bli bråttom.. Bagglammen är så hormonstinna att de måste delas från flocken. De står och ”flemar” och juckar på allt som inte hinner undan, oavsett kön!

Som jag skrivit tidigare har jag fått tag i mark inte långt hemifrån (har förövrigt fått tag i ännu ett arrende men mer om det en annan gång) det är dock mer än femhundra meter från vår gård så det behöver ett eget ppn (produktionsplatsnummer/SE nummer.)

Det är väldigt slyigt och har enbart gott hästar de senaste åren, rent estetiskt är det det finaste betet jag har till fåren, floran är enormt rik på betesmarken och utsikten fantastisk. Betet pryds även av stora ståtliga ekar och flertalet odlingsrösen som påminner av tidigare generationers slit att odla marken.

Det känns riktigt bra att få hjälpa markägarna hålla ”lyckorna” runt deras fina gård öppna då gården omgärdas av mycket dö-tråkig monokulturell granskog.

   
   
Alla stolparna är nerslagna på etapp ett av stängslingen och hälften av isolatorerna iskruvade, imorgon drar vi tråd och ordnar jordning till aggregatet samt kollar igenom eventuella säkerhetsluckor. 

Sen skall tackorna få komma på semester från sina jobbiga tonårssöner, innan betäckning i November som avslut på ett händelserikt, lärorikt och givande år som fårhobbybonde!

Annonser
One Comment leave one →
  1. Knarin permalink
    augusti 14, 2015 8:18 e m

    Haha! Roligaste blogginlägget! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: