Skip to content

Årets första inl(ägg)

januari 5, 2015
tags:

Med den Göteborgshumoristiska  rubriken inleder jag bloggandet 2015. Höstens bloggande har varit svalt. Mycket p.g.a. av att jag velat lägga fokus på att umgås med den lilla dottern och avlasta min kära fru istället för att stå i ladan och greja. Den mörka årstiden och det medföljande dåliga vädret gör ju även sitt för produktiviteten.

I övermorgon är det dags att återgå till lönejobbet igen efter nästan tre veckors julledigt.
Det är lika länge som jag hade semester i somras fast med undantaget att jag inte räknat med att hinna med ett jota utan bara umgås med familjen, ta det lugnt och elda i kaminen (har nog eldat en kubikmeter minst över julen).
Den kravlösa ledigheten har gjort att jag fyllts av inspiration och glädje till alla kommande projekt på gården och fått en del gjort trots allt.

Jag tänker inte göra en lång lista på vad som skall hinnas med under 2015. En sådan lista hinner ändras och saker stryks pga av tidsbrist, prioriteringsomflyttningar eller att de är ofinansierade.
Det kommer i vilket fall som helst göras massor med framsteg under året.

De enda två grejerna som skall bokföras som avklarade under året är:
#1 Den läckande ventilationstrumman i stallet skall monteras ner. Går det 2 år till så kommer den montera ner sig själv och slå sönder tak och höloft på köpet. Så det är hög tid att ta tag i det.

#2 Är att huset skall målas. Det har inte målats sen början på 80-talet och är således blekt och flagnat på sina håll förutom på norrsidan där det är helt ok.
För att knyta ihop inlägget med rubriken så kan jag meddela att våra hönor som värpt katastrofalt dåligt under hösten (ruggning, äggtjyvande skator och hemliga ägg-gömmor i buskar).
De har nu börjat producera ett stadigt flöde med ett tiotal ägg om dagen fördelat på 14 hönor.

Ägg (2)

Vi har fixat en bakhörna och tapetserat om i köket så nu har jag äntligen en fin fotobakgrund igen

Ägg (1)En lampa på timer i hönshuset gör susen!
Har hälften av hönorna i huset på bilden och hälften bor i en rymlig hästbox ute i stallet. Hönshuset är alldeles för litet för alla hönor.

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. januari 6, 2015 7:52 e m

    Visst är det underligt vad mycket inspiration och enregi till att ta tag i projekt man får de dagar man planerat att göra absolut ingenting! Här har vi också eldat på. Inget slår frukost framför brasan. Det är mys i kubik det! 🙂

  2. september 6, 2015 7:39 f m

    Vart kan man hitta den fina tapeten på bilden? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: