Skip to content

Vintertid är ölbryggartid

oktober 27, 2013

 

Såhär första dagen med vintertid kom en vän förbi för att göra julale.

Skall ej gå in på detaljer på hur det gick till det kan den som är intresserad av läsa här.

Dagens bryggd blir ett mycket mörkt och beskt Ale och kommer ha en alkoholstyrka på runt 7%. Verkligen något att njutdricka när det vrålar i kaminen om någon månad…

MALT

Draven (kallas malten efter mäskningen) började fåren gladeligen mumsa i sig, de avbröt verksamheten då det ändå var tid för dom att få sin eftermiddagsgiva med hö.

FÅR malt

 

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. oktober 30, 2013 8:29 e m

    Öl är fortfarande en vit fläck på kartan för mig men jag har läst vad Seymours skriver om maltning och bryggning några hundra gånger.

    Det vore fantastiskt roligt att lyckas brygga öl av egenodlat korn. Har du alltid köpt malt?

    • oktober 30, 2013 8:35 e m

      Jag har inte mältat korn ännu, hade varit skoj att prova någon gång.
      Ännsålänge är det väldigt behändigt att köpa en 18-kilos säck med krossad malt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: