Skip to content

Lövfoder

juli 14, 2013

I fredagskväll högg jag ner lite grenar från några träd som skymde sikten i en kurva på vår mark.
Istället för att slänga det i en hög i skogen eller lägga det i en skämshåla (ett sånt där hål de flesta gårdar har där det eldas och slängs en massa bröte) så la jag ut det för att torka på gräset och spara som lövfoder till vintern.
Finns ju gott om plats på höloftet nu när det är rensat.

Läste mig till att man band lövfodret i kärvar och lät det torka men har ej hittat nån bild på det så än sålänge är det grenar i varierande storlekar.

Löv

Ett lass med Björk och sälg.

För er som undrar vilka djur som då skall äta detta så finns så finns dom inte på gården ännu men det är förhoppningsvis på gång.
Våra fem hektar åker och betesmark blir betade av grannens hästar, men det är enbart i år. Tog beslutet att inte skaffa några betesdjur i år då det fanns andra projekt att lägga krut på gården som var mer prioriterade.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. juli 15, 2013 3:04 f m

  Lövtäkt (hamling också) är vackert. Man band dom i kärvar för att dom skulle gå lätta att hänga i tork i speciella lövtäktslador. Men en torr sommar går det väl bra på marken eller på loftet också kanske (har aldrig prövat). Hästarna blir nog glada med något mer intressant att tugga på när snön ligger djup.

 2. Ingen Alls permalink
  juli 28, 2013 9:23 e m

  vad är det för mojäng du har bak på traktorn? Ser ut som nån variant på ballyft kombinerad med en risbärare. Kan du berätta lite om den och hur den funkar?

  • juli 29, 2013 3:42 f m

   Det är en hösvans. Funkar som en jättehögaffel som ”gapar” när man sänker ner den till marken och sedan backar man i en hösträng tills hösvansen är full och när man lyfter den från marken griper den om och håller kvar höet så det går att transportera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: