Skip to content

Fönsterrenovering

juni 26, 2013

Fönsterna på boningshuset är i dåligt skick, särskilt de fönster som vetter mot söder och väster, övriga väderstreck är inte lika illa.

I vintras så blev det kondens på insidan av fönsterna det beror på att fönstret är otätt utåt och tätt inåt.

Slitet fönsterSå nu har vi plockat ner det första.
Skrapningen av färg och kitt var inte så mödosamt då väder och vind gjort ett bra förarbete (som syns på bilden) Virket i fönsterramarna är lyckligtvis i förbaskat bra skick.
Själva arbetet (skrapning, målning, kittning) tar inte så långt tid, det som tar tid är att vänta på att färgen skall torka. Ett lager grundolja (linolja och balsamterpentin), totalt 3 lager färg och slutligen skall kittet torka i 3-5 dygn.

Men fint blir det i alla fall.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. juni 26, 2013 4:54 e m

  Måste göra lite reklam. Sonen sommarjobbar på ett snickeri som bl.a renoverar gamla fönster. Huvudprodukten är dock utemöbler i gammal stil. Här kan ni få lite inspiration och idér (på svenska denna gång 🙂 ) http://westan.fi/svenska/

 2. juni 26, 2013 5:52 e m

  Men ett fönster ska väl vara tätt inåt och otätt utåt? D.v.s. mellanrummet mellan glasen i ett vanligt kopplat fönster ska ventileras utåt. Kondens på insidan av det inre fönsterglaset brukar bero på för dålig ventilation i rummet.

  • juni 26, 2013 5:56 e m

   Kondensen är på insidan av det yttre glaset.

   • juni 27, 2013 6:58 f m

    Har själv gamla kopplade fönster och känner igen fenomenet. Det bukar inte räcka med tätningslister mot insidan av inre fönsterbågen för att få bort kondensen mellan rutorna. En tunn tätningslist mellan bågarna löser problemet. Men ingen tätning nedåt, där ska det vara ventilation utåt. Man kan behöva hyvla, eller skrapa av några lager gammal färg på fönsterbågen eller karmen för att få en fungerande ventilation i underkant av fönstret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: