Skip to content

Någon annans skit

juni 24, 2013

Semestern fortskrider och fler och fler punkter på ”att göra” listan bockas av varje dag.

Igår eftermiddag gjorde vi ett riktigt skitgöra nämligen att rensa ut vinden på det gamla hönshuset som innehöll en massa bröte från folk som bodde här innan damen vi köpte det av.
Gamla hönshuset

Det gamla hönshuset är beläget på den högsta punkten på marken ett tätt tak och putsade väggar har räddat byggnaden från tidens tand, hade det varit en träbyggnad hade den nog rasat ihop för länge sedan.
Planen för denna byggnad är på kort sikt fårahus på längre sikt har vi som ambition att mura upp en rejäl bakugn typ som den vi bakade bröd i hos några vänner för två somrar sedan.

Åter till skiten:

Skräp och skrot

Vi slängde ut allt och körde det till maskinhallsdelen i ladan och började sortera upp möget. Flertalet svarta sopsäckar innehöll en blandning av mögliga kläder, hushållsopor diverse plast och metallföremål blandat med krossat glas och trasig keramik.
Eftersom kommunen vi bor i inte tillåter svarta sopsäckar på sina återvinningsstationer (pga av att folk uppenbarligen blandar hej vilt) fick vi sortera upp och lägga i genomskinliga säckar.
Mycket elektronik var det med, 3 st insektsödare, en fax, två scanners, en stereo, två dammsugare samt drivor med plast, metall och papper.
Att det skall vara så jäkla svårt att slänga rätt saker på rätt plats.

Samma skräppuckon som lämnat denna överraskning åt oss brukade även elda mycket sopor framför huset (där jag nu har mitt grönsaksland). Det är av denna anledning det inte finns någon matjord där, för marken var full med skräp, så hon vi köpte av skrapade av ytan med hjälp av grävmaskin.
Hittade bara en rostig konservburk och någon glasskärva när jag noga harvade igenom ytan innan jag anlade grönsakslandet.

När detta skräpet och resten av tattarstallet är rivet så återstår inte många spår av de idioter som bodde här förutom misshandeln av gödselstacksbyggnaden (första bilden i inlägget) där bjälkarna som håller ihop väggarna och stöttar upp taket sågades bort.

Inte för att få plats med maskin för utgödsling utan för att gödselhuset var så fullt med gödsel att de slog huvudet i bjälkarna när de rullade ut sina skottkärror från boxarna.
Snacka om att inte åtgärda grundproblemet…

Annonser
12 kommentarer leave one →
 1. juni 24, 2013 6:28 e m

  Vad ni jobbar, det blir så jäkla fint! Härligt att gården äntligen får den kärlek den förtjänar!

 2. juni 24, 2013 6:29 e m

  Varför murar ni inte upp bakugnen inne i huset? Tänk vilken värme källa det är! Åtminstone här i Finland så har man bakugnen i köket i alla gamla hus.

  Kan inte annat än skratta åt de geniala personerna som sågat av bjälkarna i gödselstacken! Verkliga ljushuvuden (synd för övrigt att inte byggnaden rasade i huvudet på dem, då skulle de kanske ha lärt sej sin läxa!)

  • juni 24, 2013 7:06 e m

   Ingen dum idé. Nu sådde du ett frö i huvudet på mig.
   Planlösningen i huset är lite tokig för att få plats med en stor bakugn. Men skall klura på det.

   • juni 24, 2013 8:29 e m

    Ugnen behöver ju inte vara lika stor som den du hade där i bloggen, men i samma stil. Skall söka några modeller och visa vad jag menar. Har flera bekanta som sköter om största delen av husets uppvärming via bakugnen och i eftervärmen gräddas det både bröd, julskinka och mat 🙂 Sparar dessutom otroligt med ved. Tänk dej när hela stora ugnen/muren är het! Den värmen i flera dagar!

 3. Ingrid permalink
  juni 24, 2013 7:12 e m

  Så himla peppande att läsa! 🙂

 4. juni 24, 2013 8:40 e m

  Här kommer några linkar med idér.
  Första linken främst för tat visa att kissekatten också njuter av värmen 🙂

  Klicka upp de små bilderna. Muuraren står vid en kombination av vedspis och ugn!

  http://www.uukuniemi.info/artikkelit/Uukuniemella_testattiin_leivinuuni_191#

  Den här är helt enkelt ljuvlig 🙂

  http://www.noitakka.fi/albumi/takat/670002

  (berätta om du vill att jag översätter något åt dej)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: