Skip to content

Skitgöra

november 23, 2012

Som jag tidigare skrivit så var gödselstacken ganska välfylld när vi tillträdde.
Byggnaden mäter 6×8 meter och jag uppskattar att hästskiten och spånet ligger 1,20m högt från golvet. Det gör att där ligger ca 58m³ inne. I och med att det är under tak så har det inte bränt nånting utan bara torkat.

Nu ser jag detta som en enorm tillgång, för när det med hjälp av tid och regn förvandlats till prima mull ska det användas som jordförbättring i framtida odlingar.

I söndags var grannen över med sin Buster 400 med ålö-lastare och lyfte ut ett antal skopor. Jag har sedan dess kört ut 25 skottkärror som kvällssyssla:

Det tråkigaste är att det knappt börjat ta på det. Har kommit in ca en och en halv meter från öppningen. Men skam den som ger sig 🙂
(om någon undrar varför jag inte hyr en bobcat och kör ut det på några timmar så kommer svaret här: snålhet!)
Det roliga är att golvet i stacken är stensatt och i öppningen ligger en 2,5 meter bred och 60cm djup sten med uthuggen tröskel så att en port kan sluta tätt mot stenen!

 

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Mimmi permalink
  november 23, 2012 11:05 e m

  Du sitter på en guldgruva! Man kan säga att gössel när man är på landet inte är så dyrt, men tänka sig, du slipper frakta. Spara något lite att gör blomjord av, finfint för inneblommor och växthuset. Tänker att du måste slå en massa och röja i vår, då kan du göra en kompostlimpa, även ta med sly etc….kan bliva prima jord av detta.

 2. J G permalink
  november 24, 2012 1:43 f m

  ”Det roliga är att golvet i stacken är stensatt och i öppningen ligger en 2,5 meter bred och 60cm djup sten med uthuggen tröskel så att en port kan sluta tätt mot stenen!”

  Ursäkta en nybörjare på det här, men vad är syftet med denna?

  /J

 3. november 24, 2012 6:39 f m

  De är ju kalas att du har egen skit till våren, de behöver du på åkrar och gärden och i rabbatter.
  Men tänk dig för med var du lägger skiten, de är förbjudet nu från 1,a nov till sista mars att flytta gödsel och även att lägga ut, så är de här i alla fall. Men visst har du en guldgruva till våren. Låt de bli riktigt blött innan du lägger ut de i vår, för hästskit bränner marken om du bara lägger de utan att blanda de. Själv använder ja bara hästskiten till potatisen, och då har den legat på gödselpplatta i två år, ute.

  Ha de gott!
  Freddr

  • november 24, 2012 8:44 f m

   Har kollat upp det med att flytta gödsel och straffet för att göra det är att man kan bli av med gårdsstödet. Ett bidrag som jag inte ens ansökt om!

 4. november 24, 2012 2:10 e m

  Men tänk vad du kan odla härliga grönsaker nästa år! Pumpor stora som åkvagnar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: