Skip to content

Konserverade tomater

oktober 29, 2012

Var på utflykt i helgen och hälsade på några vänner som bodde i närheten av ett växthus där det odlades krav tomater under den ljusa halvan av året.

Såhär i sluttampen på säsongen kunde man köpa andra sortering av tomater för en bra peng (25 kr/kg) vi köpte en låda med åtta kilo. Själv har jag misslyckats tre år i rad med tomaterna de blir stora fina plantor men sen när frukterna kommer så blir det skit av det..

20121028-222120.jpg några paprikor följde med också..

Så när vi kom hem i eftermiddags så hackades tomaterna i bitar och kokades till tomatsås.

Hällde upp i burkar och efter 80 minuter i 100 grader i den franska konserveringsapparaten så är dom redo att stå i matkällaren utan att bli dåliga under lång tid framöver

20121028-222257.jpg

10 burkar tomatsås blev det att använda till vinterns längkok.

Annonser
7 kommentarer leave one →
  1. Annette permalink
    oktober 29, 2012 5:43 f m

    Hej Nisse,
    Vilken trevlig blogg! O så användbar för en nybörjare som jag. Tack för att du så generöst delar med dej av dina erfarenheter. Hittade till din blogg tidigt på morgonen idag o blev så glad. Lycka till med nya bostaden!
    A.

    • oktober 29, 2012 7:27 f m

      Vad roligt du hittat hit, hoppas du kommer hitta mycket nyttigheter framöver!

  2. oktober 29, 2012 8:20 f m

    80 minuter! Hoppla, här är vi på den säkra sidan…

    • oktober 29, 2012 8:30 f m

      Gick efter tabellen i boken the backyard homestead. Tyckte med det var mycket med den blir ju inte sämre av att koka länge!

      • oktober 29, 2012 9:21 f m

        Balls Complete Book of Home Preserving (typ Blue Book) anger bara så lång koktid för råa, packade (råpackade =)) tomater. Resten kokas i en halvtimme, plus minus 10 min.

        En bok jag för övrigt tycker att du bör kika på.

      • oktober 29, 2012 12:43 e m

        Tror jag har den boken!
        Men fortf nerpackad i en flyttlåda ännu..
        Hörde på TSP att om man ska konservera pumpa så ska det vara i bitar och inte som mos för att värmen skall tränga igenom.

  3. oktober 31, 2012 11:39 f m

    Vi gjorde squash-konsever i år: http://innandetsker.blogspot.se/2012/09/arets-enda-konserver.html

    I det receptet var det just bitar som gällde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: