Skip to content

Flädersaft

juni 29, 2012

Gör flädersaft i helgen för snart har de blommat över och är det kört.

Såhär gjorde jag:

  • Plockade 30 fläderblomsklasar
  • Skivade tre små citroner
  • Mätte upp 1,2kg socker
  • Kokade 2 liter vatten

Varvade ingredienserna i några lager och hällde det kokande vatten över.
Bunken får stå framme över natten och svalna sen skall det stå i kylen i 4 dygn och röras om 2ggr dagligen. Därefter skall konserveringsapparaten provköras.
Har man ingen konserveringsapparat går det att tillsätta 40g citronsyra för att bättra på hållbarheten.
Bäst är om man fryser ner det i en burk då går det att skopa upp så mycket man behöver åt gången då den höga sockerhalten gör att det aldrig fryser.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. juni 30, 2012 6:45 f m

    Borde också!
    Det är favvodrycken nr 1 här hemma, både sommar som vinter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: