Skip to content

En bild säger mer än tusen ord

maj 9, 2012

20120508-220806.jpg
Jämförde min äggmacka med kollegans igår morse.
Gissa vilka ägg som kommer från höns på grönbete?

Annonser
7 kommentarer leave one →
  1. eva permalink
    maj 9, 2012 4:02 f m

    Väldans så fettskrämda ni är båda två, du och kollegan. Är det nån vits överhuvudtaget med nån slags fett på mackan, när man direkt efter man brett på det, så skrapar man av det igen? för att inte tala om hur man kontaminerar innehållet i smörbyttan, eller fettbyttan, ifall man nu äter ett smörliknande hitte-på-fett istället för originalet. Skokräm kallar somliga det för.

    Men äggen är fina, jag håller med om det och jag hade lätt kunnat äta en 5-6 stycken lättkokta med mycket smör.

  2. Ludvig permalink
    maj 9, 2012 7:11 f m

    aha nu förstår jag att de ägg som har gulare gula är de som är normen 🙂 Vilket otroligt smart trick att sänka standarden på allt och sedan sälja ”vanligt” till premiumpriser! Det sjuka är att jag nästan tycker ditt starkt gula ägg ser konstgjort ut! Snacka om att man får en skev bild…

  3. eva permalink
    maj 9, 2012 9:00 f m

    Hönor är fantastiska djur. Ger man dem vegetabiliskt omega3, tex. linfrön, så omvandlar de det till animaliskt långkedjigt omega3, motsvarande det som finns i fet fisk. Helst ska man se till att hönsen har tillgång till portlack. Så de ger inte bara vackrare ägg, om de får artegen föda, de ger också betydligt ”nyttigare” mat, (ägg och kött).

  4. eva permalink
    maj 9, 2012 8:58 e m

    För optimal nutrition, så ska relationen mellan omega3 och omega6 i ett livsmedel vara 1:1, ok med 1:2, tom med 1:4, men sen börjar det bli sjukdomsframkallande … hmm och kanske överkurs. Men ger man tex en ko, oavsett om mjölkko eller köttko artegen mat, alltså gräs, ensilage och fra klöver, så kommer kons innehåll och relation av omega3-omega6 att närma sig det ideala, detsamma gäller för fåglar/höns och säkert alla andra djur vi äter …

    För vi människor är köttätare, därom finns inget tvivel, mer än politiskt och moraliskt tvivel och politik har inget med den fysiska överlevnaden att göra, ej heller säger moralen att det är ok att barn blir autistiska pga livsstils-felval. . Däremot har vårt sjukdomspanorama och våra livsstilssjukdomar väldigt mycket med kosten att göra. vem kan tro att man kan äta hitte-på-fetter och överleva eller slippa få diverse svåra sjukdomar … gärna autoimmuna dito …
    .
    Det gläder mig ofantligt att den sanna informationen börjar sprida sig, mao kan en del kvinnor hinna äta sig till en optimal graviditet och ett optimalt graviditetsutfall. Vissa ingredienser i livet är essentiella och vi dör eller skadas utan dem, varav sol och solljus är en livsnödvändighet. Låter det styltat, så må så vara, jag vill bara säga att man får det man betalar för.

  5. maj 12, 2012 6:16 e m

    Och inte bara stor skillnad i färg utan även i smak. Köpta ägg som inte är ekologiska är knappt ätbara 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: