Skip to content

Årsbokslut i torpet 2011

december 28, 2011

Året börjar gå mot sitt slut och det är dags att blicka tillbaka på det år som varit.

Vädret

Året började med snö, kyla, is. Men tillslut kom våren och allt började vakna till liv igen och den 26 april började utomhusodlingen på allavar. April var för övrigt riktigt varm och härlig och den hårda vintern kändes som ett minne blott. Sommaren vart helt ok och varade länge men regnade ihop med hösten och vintern med undantag för november som vart förvånansvärt fint.

Odlingarna:

Gick bra med få undantag. Har under tre års tid provat ut vad som funkar bäst i jorden här utanför: Bönor, potatis, squash, pumpa, gurka och lök samt i viss utsträckning kålväxter fram tills kållarverna tycker annorlunda.

Till nästa år satsas det stort på odlingarna igen, snart dags att beställa fröer!

Boendet:

Vi trivs förbaskat bra i vårt fina hyretorp, läget är perfekt: insynsskyddat vackert och ostört men ändå nära till grannar och stad. Men vi längtar ändå efter att skaffa oss något eget och har varit på runt sju husvisningar under året men inget har resulterat i flytt. Vårt nuvarande boende har gjort oss aningens kräsna. Men framåt vårkanten tar väl visningarna fart igen 🙂

Torparpysslet:

Med detta menar jag ölbryggning, brödbakning, safting syltning osv. Av dessa varor har det inte blivit lika mycket som jag hade ambition till. Återigen platsbrist (jordkällare). Men detta är något det skall läggas resurser på under 2012 för att lösa. Skaffade tillråga på allt en stor fin mustpress som inte invigdes trots att jag hade möjlighet att få tag i 100tals kilo äpplen från bekanta. Men vart skulle jag göra av all must/cider? Så jag sköt det på framtiden.

Djuren:

Husdjur har det varit stor omsättning på en katt blev överkörd och en katt tillkom. Vad gäller hönsen hade vi som mest elva men de är nu nere på fem. Två uppätna, en sjuk och resten rävamat.
Skulle vilja skaffa fler hönor så vi  åtminstone har dubbla antalet hönor som värper. Dom vi har nu är kanonfina och värper bra.

Arbete:

Har ett pengajobb som jag trivs bra med som är väldigt varierat, bra kollegor, lagom mycket ansvar, helt ok lön och aldrig söndagsångest. Enda problemet är att när det är som härligast att vara hemma och pyssla (sommaren) så är det som mest intensivt på jobbet vilket gör att jag känner att jag jobbar aningens för mycket under sommarmånaderna.

Inför 2012

Året börjar med en roadtrip genom Europa som jag ser fram emot. Sen så småningom kommer ljuset och våren tillbaka, då ska odlas som aldrig förr. Växthuset skall sättas i stånd ordentligt, några roliga livdjur bör införskaffas typ, får, getter, ankor eller gäss.
Till sommaren blir det ordentlig fest då sambon ska gifta oss, därefter ska vi ta tag i husletandet på allvar.
2012 kommer bli ett spännande och omtumlande år både i världen och på hemmafronten, håll i hatten 🙂

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. eva permalink
    december 28, 2011 8:16 e m

    umm, det är ju ett skottår i vardande, så jag ska kanske passa på att fria…
    det kan ju bli ett ja :o)

Trackbacks

  1. Bokslut 2011 « Den svenska Argus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: