Skip to content

Växer och växer

juli 24, 2011

Här följer en odlingsrapport:

Har fått flytta ut ännu fler tomatplantor ur växthuset pga av platsbrist!  De flesta plantor kommer under veckan nå taket och då nyper jag av toppskottet så kraften riktas till alla de tomater som nu börjar synas, men ännu är det tyvärr långt kvar till första skörden…

Zucchiniplantorna har varit stora i många veckor nu men det har inte kommit många frukter ännu som vanligt ruttnar de första bort men nu börjar det nog arta sig, detsamma gäller gurkorna som varit små som spädbarnsfingrar och vill inte börja växa? Men nu tror jag nog dom kommit över tröskeln och börjar lägga på sig vikt!

All squash, pumpa, gurka och zucchini har flutit ihop till ett hav av blad och gula blommor. Någon som vet några bra tips på pumpa squash och zucchini? För det kommer bli mycket.

Squashen har börjat klättra upp för staketet

Även fast blåsten de senaste dagarna gett borlottobönorna lite stryk så blir det rejält med bönor!

Men allt är inte guld och gröna plantor. I början på veckan slog vi blasten på sommarpotatisen pga bladmögel och på bara några dagar har det spridit sig till vinterpotatisen… Jag befarar att vinterpotatisen inte ännu växt till sig redigt, sommarpotatisen är däremot jättefina. Under varje Puritanplanta ligger 6-7 potatisar stora som hamnarbetarnävar. Säkerligen har allt regn på senaste tiden sköljt ner bladmöglet till knölarna så bara att räkna med skorv. Tur att skorven bara är ett skönhetsfel och inte förstör knölarna.

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. juli 25, 2011 7:40 e m

    Väntar ivrigt på att min zucchini ska sätat frukter – än så länge fina gula blommor. Som vanligt slår jag ett slag för marmelad http://mimmismammaliv.blogspot.com/2009/09/squashmarmelad.html

    Vidare wokar vi i halvmånar i grillwoken (gärna blandat grön och gul) med skivad vitlök, olivolja, salt och peppar. Toppen till allt grillat!

  2. juli 28, 2011 11:51 f m

    Tack för tipsen! Kommer garanterat till användning! 🙂

Trackbacks

  1. Tomater « Nisse i torpets Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: