Skip to content

Körsbärssaft

juli 11, 2011

Det var så mycket körsbär på det lutande körsbärsträdet i hagen så vi behövde aldrig någon stege. Efter 40 minuter med armarna i luften hade vi plockat ca 6 liter mörka och mogna bär.

Har ett par saftmajor på vinden men läste någonstans att om man stoppar i körsbär i en Maja så smakar det kärna.. Så vi har kokat 2 liter vatten med 5 liter bär i 10 minuter, därefter mosade vi bären med en trägaffel mot insidan på kastrullen. Nu står saftmassan i en saftsil i en halvtimme. För varje liter saft som rinner av skall 5 deciliter socker tillsättas.

Frys in saften, stoppa i natriumbensoat eller sätt flaskorna i inkokaren.

Så ut och plocka körsbär inom några dagar är det försent!

Advertisements
3 kommentarer leave one →
  1. juli 12, 2011 7:19 e m

    Ser gott ut

  2. juli 12, 2011 8:37 e m

    Har under dagen gjort Klarbärssaft på samma recept som du. Första gången för mig. Blev ju jättegott. Inte så starkt i smaken och utblandat med bubbelvatten en riktig sommarsvalkare.

  3. Karin permalink
    juli 17, 2011 7:47 e m

    Fy satan vad gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: