Skip to content

Kycklingar i det fria

juni 8, 2011

Dom små kycklingarna har nu släppts ihop med övriga flocken. Tuppen har jagat runt dom lite men hinner oftast inte ikapp de små då dom är så jädra snabba. Har lagt ut rishögar lite här och var i hönsgården där dom kan ta skydd.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. juni 10, 2011 11:54 f m

  Vad fint! Hur gamla är dina kycklingar som du har släppt ut nu? Vi har en fem veckors som går i bur ute med sin mamma och 5 enveckors som går med sina inne i hönshuset. I helgen tänkte vi sätta ihop kullarna i buren ute. Vi vågar inte ha dem lösa eftersom det finns hund och katt här som är mycket nyfikna på de små. Men jag funderar på den stora, Om vi skulle kunna släppa ut den snart. Risken är väl att katten tycker att det är allt för frestande…
  Vore roligt att höra lite om dina erfarenheter 🙂
  Anna

  • juni 10, 2011 2:14 e m

   Hej Anna!
   Dom små som är utsläppta nu är också fem veckor! Deras mamma är en Bulgarisk kläckmaskin från grannbyn så dom har ingen som kan lära dom hur man ska bete sig så dom är lite stolliga men ändå tama. Förvånansvärt så mycket medärvt dom har då dom reagerar på om tuppen varnar för fara samt kommer springandes när han lockar på dom äldre hönorna.

   Vi har 3 katter + lika många till som stryker runt. Dom katterna vågar inte röra hönsen för då får dom med tuppen att göra. (dom små får gå i hönsgården tills dom växt till sig lite till)

   Vad gäller hundar så lyckades farsans springer spaniel (fågelfund) slita sig och satte efter några av hönorna som gick fria men han kom lika snabbt tillbaka med en ilsken tupp flaxandes och hackandes i baken. 🙂

   Lycka till med att sätta ihop flockarna! Det kommer säkert gå bra.

   //

 2. juni 11, 2011 8:34 f m

  Tack så mycket för ditt svar. Jag ska diskutera lite med maken här hur vi ska göra. Vore ju fint att släppa ut hönan och femveckorskycklingen i trädgården och låta de minsta gå i ”slussen”. I går hittade jag katten i sällskap med tupparna inne i hönsgården. De stora vågar han sig inte på. Jag tror att han var på musspaning helt enkelt. Vi får väl se hur det går… Kommer säkert att skriva om det i bloggen.
  Fortsatt trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: