Skip to content

Ägg

mars 30, 2011

Äggproduktionen har tagit ordentlig fart nu när ljuset återvänt och trycket från två tuppar inte hänger över hönorna. Översta hyllan i kylen är överbelamrad med ägg i väntan på sockerkaksbak och omeletter. Eftersom vi nu har ett ständigt flöde av ägg innebär det av den sista äggkartongen hamnat i återvinningen och därmed får dom tillsvidare ligga löst på hyllan, fram tills dess ett par ägg åker i köksgolvet 🙂 Då blir det ändring!

Dunstjärtar.

Annonser
6 kommentarer leave one →
  1. mars 30, 2011 7:44 e m

    Har du prövat att pochera ”timfärska” ägg, mmm smakar ljuvligt.

  2. Erik permalink
    mars 31, 2011 9:07 f m

    Du behöver inte förvara dina färska ägg i kylskåpet (om du inte tänkt spara på dig ett gäng och sälja). Ägg håller sig minst en månad från värpningen i rumstemperatur…

  3. mars 31, 2011 5:02 e m

    Synd på avståndet, hade gärna smakat annars. Kul och se produktionen går så bra.

  4. mars 31, 2011 8:24 e m

    Rajtan: Nej.

    Erik: Uppfattat.

    Swehank: Du är välkommen hit 🙂

  5. april 2, 2011 8:00 e m

    Vad härligt – höns måste bli mitt nästa projekt!

    • april 3, 2011 7:41 f m

      Tycker jag absolut! Väldigt lättsköta och ger mycket tillbaka (ägg, kött och underhållning)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: