Skip to content

Lite mat

mars 8, 2011

I söndags åt vi tuppen jag slaktade i lördags. Det var stor skillnad jämfört med de 30-dagars kycklingarna man är van att tillaga i lergrytan. Såhär i efterhand skulle vi låtit tuppen hänga ett tag först för de delar som inte var bröst var lite sega.
Vitlök, basilika, salt och peppar…

Övriga tuppdelar rensades och stektes till kvällsmat i afton tillsammans med ägg från hönorna, galet goda ägg.

Eftersom det är Fettisdagen idag så fick jag ett ryck och bakade semlor, fungerar fantastiskt bra att ställa plåten på spiskransen ovanför kaminen, jäsningen blir enorm!

 

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. mars 10, 2011 3:35 e m

    Har också bakat semlor. Farligt.

    Så hönorna har tagit sitt förnuft till fånga och börjat värpa iaf. Satte det igång för eller efter du nackade den extra tuppen?

    • mars 10, 2011 4:55 e m

      Gött!
      De värpte sina första ägg strax innan men de har kommit igång ordentligt efter yxan gjorde sitt, så det hjälpte nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: