Skip to content

Tofsar, mässing och höns

februari 22, 2011

Har varit nere i soukerna i Marrakech idag igen, denna gången lite mer förbered på vad som väntade. Soukerna är ett stort område med smala gångar och gränder som innefattar ca 6000 små affärer som säljer allt möjligt Marockanskt. Folk sitter och filar, limmar, färgar tråd och hamrar mässingsplåtar till lyktor, handfat, skålar etc.

Hittar man inget man vill ha just här finns det 100 andra liknande butiker, och är det dyrt? Det beror på hur länga man orkar pruta och diskutera med butiksinnehavaren. Bästa sättet att få det billigt är att börja gå därifrån efter man gett sitt maxbud då jäklar börjar dom gå ner i pris!

Tofsar, tofsar tofsar i alla färger, former längder och bredder. Tofsar och skor är den vanligaste varan som säljs i soukerna.

Eftersom det i tidigare kommentarer efterlystes hönsbilder 🙂 så råkade vi snubbla in på hönsmarknaden massa höns i burar många låg utanför förlamade av stress eller skada. En höna/tupp ska tydligen kosta ca 7-15kr beroende på storlek.

Hmmmm inte som i Sverige med max 9 höns /kvm… Stanken var för övrigt rejäl på hönsmarknaden…

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. februari 22, 2011 5:07 e m

  Usch, det är fan tur att det finns lite mer bestämmelser här hemma i Svedala. Önskar dock att det vore bättre men man kan ju inte få allt här i livet. Du verkar ha det bra ändock =)

 2. februari 24, 2011 8:24 e m

  Usch då, ville man verkligen se de där hönsen…..
  Jösses så mycket grejer det finns.

 3. februari 24, 2011 10:09 e m

  På Djemma al-Fna har jag haft några av mitt livs bästa reseupplevelser. Vi bodde mittemot torget och var nere på kvällarna en hel del. En ganska stark upplevelse fast man anser sig världsvan…

 4. karima el rharbaoui permalink
  december 3, 2013 8:55 f m

  Det är ju inte ok att hönsen är instängda i burar så här men bättre i Marocko än i Sverige ändå därför att dessa höns, tuppar lever fritt ända tills de tas in för försäljning och då sätts in i burar. I sverige lever de i bur hela livet och får aldrig springa fritt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: