Skip to content

Bok #1

december 21, 2010
tags:

Som första bok ut i min serie recensioner blir:

Stora boken om safta och sylta, koka in, frystorka, salta

Utgivare: Ica förlag år 1986

Hur den hamnade i bokhyllan: gåva från svärmor och svärfars bokhylla

Denna boken är nog den bästa jag har av alla ”safta sylta”. Har haft stor nytta av den vid alla saft och sylt kok och inkokningar. Väldigt enkelt att hänga med i recepten samt stora pedagogiska bilder.

Avsnittet om den hermetiska inkokningen har varit till stor hjälp.

Hur får du tag i den?: Den finns inte hos de stora internetbokhandlarna men väl säljs den på Bokbörsen av en herre med det festliga namnet Perry Jönsson.

Annars skulle jag tro att många exemplar av denna bok står och samlar dam hemma hos släktingar eller i bokavdelningarna i second hand butikerna.

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. december 22, 2010 7:19 f m

    Har beställt ett exemplar av boken… 🙂

  2. december 22, 2010 4:52 e m

    Helt rätt! Köpte du av Perry? 🙂

  3. nordlandsdagar permalink
    januari 6, 2011 4:42 e m

    Den boken har jag. Använt. Massor.
    Få saker som får mig att känna större tillfredställelse än
    – en bänk full med nygjorda syltburkar
    – en frys full med mat
    – en vedbod vull med ved

    Ser fram mot resten av recensionerna och boktipsen!

Trackbacks

  1. >Läääängtar till nässlor, kirskål, krusbär och äpplen…. | Fru Purjo fixar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: