Skip to content

Växthusflytt

november 1, 2010

Växthuset nuvarande position är inget vidare… Det står öppet och oskyddat (vilket visserligen ger många soltimmar) för västkustens alla vilda höst och vinterstormar. Tillråga på allt så rinner allt vatten från nerfartsvägen, gårdsplanen och kullen hönshuset står på samt ladugårdstaket ner genom grönsakslandet (tur jag hade upphöjdbäddar) och vidare genom växthuset. Efter en ”spön i backen” regnskur i somras upptäckte jag att några krukor till och med flutit iväg en bit av störtfloden.

Nä gör om gör rätt! Igår var hyresvärden nere med en av sina grävmaskiner och planade ut ett område på 3,5×2,5 ca 2 meter bredvid hönshuset. Så nu kommer det stå mera skyddat men ändå med lika mycket sol, men framförallt närmare huset så det blir enklare att sköta.

Jag och kusinen var ju så förnuftiga att vi byggde växthuset i sektioner så att det är relativt enkelt att flutta. Så nu behöver jag bara två frivilliga till bärhjälp!

Nya platsen. Tog en grästorva från grävningen och lade in till hönsen. Det vart ett förfärligt sprättande och krafsande.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: