Torkade örter
augusti 11, 2010
För en månad sedan plockade jag en rejäl knippe johannesört att torka till te. Efter att ha hängt i torkställning i några veckor har jag nu hackat ner den och lagt på burk.
Årets skörd ligger i burken till vänster och från förra året till höger. Lite nyansskillnad när det är färskt. Provade göra en rejäl kopp te på årets skörd häromdagen och det var bra krut i den! Sov som ett barn hela natten!
2 kommentarer
leave one →
Jag har letat överallt, men jag blir inte klok på vilken/vilka delar man använder på Johannesört när man ska brygga te på den, i milt antidepressivt syfte. Du har alltså hackat ner hela örten? Och hur mycket ska man då använda? Oftast står det en tesked, men det är kanske bara om det är enbart blommor och blomknoppar.
Det var en gammal gumma i skogen som skrev en lapp på hur jag skulle använda.
Har för mig det var att låta några nypor dra i koppen i 5-10 min. Mer minns jag inte tyvär