Skip to content

Flädersaft

juli 1, 2010

Såhär gjorde jag årets första omgång flädersaft.

Rensade bort så mycket grönt det var möjligt på blomklasarna lade dom i en rymlig bunke varvat med citronskivor från 2 välborstade citroner (de var ej ekologiska så skalet kan innehålla allt möjligt hokuspokus från dom spanska citronträden) samt 40g citronsyra (E330).

Därefter tjongar jag i 1,2 kilo socker (receptet ville ha 1,7 kg socker men det tyckte jag var lite väl häftigt) i 2 liter kokande vatten och häller detta sedan över blomklasar och citroner, låter det svalna i rumstemperatur över natten och ställer sedan in bunken i kylen i 4-5dygn med 1-2 omrörningar /dag.

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. Karin permalink
    juli 2, 2010 4:41 e m

    Scheisse vad gott!

  2. juli 3, 2010 1:35 e m

    Nu är den provsmakad och jag lovar den var superb 🙂

Trackbacks

  1. >Flädersaft | Fru Purjo fixar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: