Hoppa till innehåll

Onsdags GDS

mars 31, 2010
tags:

Har ägnat den lediga eftermiddagen åt lite Gör Det Själv. Byggde om en helgjuten Blå Plasttunna till en kompost för en billig peng. Enklast är ju om man har tillgång till en tunna med lock då behövs det ju bara lite hål i botten.

Såhär gjorde jag:

Började med att vända tunnan upp och ner och borrade ett antal 6mm hål i botten

Detta borde duga..

Vände tunnan upprätt igen och ritade ut och borrade 4 hörn på lämpligt avstånd från varandra. Fick borra några hål på rad i varje hörn för att få ner sågen. När Hålet var utsågat skruvade jag fast plastbiten på en passande brädstump, såhär i efterhand skulle brädbiten varit någon cm bredare än plastbiten för att täcka hålet bättre och hindra regn och flugor från att ta sig ner i komposten.

Gjorde ett enkelt handtag till locket och sprejade sedan färg på locket. När tunnan kom ut i dagsljus så syntes det ganska tydligt vart det behövs täckas med mer svart färg så säg att det går åt en och en halv sprayburk (sprayfärgen kostar 40kr/burk).

Nackdelen med konstruktionen är att den blir ganska svår att tömma när nedbrytningsprocessen avstannat, fördelen är att man får en kompost för under 100-lappen (förutsatt att man fick tunnan gratis :))…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: