Skip to content

Jäsning

januari 12, 2010

Det jäser på många ställen just nu. Surdegsexperimentet verkar ha lyckats trots att jag glömde ”mata” den igår förmiddags, flög upp ur sängen sent igår kväll och gjorde det. Efter att den fått ytterliggare en dos av 1dl ljummet vatten och 1dl rågmjöl imorse har den jäst på bra och börjar bli riktigt porös och fin.

På tal om jäsning så står 20 liter Ale och bubblar på i vardagsrummet. Det blev aldrig ett andra tributöl till fasanen… Ett kok tar nästan 6 timmar och vi var ganska trötta framåt 8 tiden i söndagskväll. För den som vill läsa mer i detalj om hur våra kok går till se recept så får ni kika in till bryggkollegan Alex blogg http://inkognito.blogg.se/

Annonser
5 kommentarer leave one →
  1. januari 12, 2010 8:44 e m

    Oj vad det bubblar där. Hur luktar det?

  2. januari 12, 2010 9:44 e m

    Vackert! 🙂 Min hade rest sig rejält idag, men nu har den gått tillbaka. Slänger in 9 portioner i frysen och bakar på en imorgon 🙂 Kommer bli mycket spännande att se resultatet!

    BBFL – Alex

  3. januari 12, 2010 10:28 e m

    Swehank:
    Menar du ölen eller surdegen? 🙂

    Alex:
    försöker leta ett enkelt recept som inte tar 24 timmar att baka eller som man behöver tillföra jäst… Vi får ha öl och brödprovning en dag 😛

  4. januari 14, 2010 6:25 f m

    Tja, bägge två egentligen. Men mest tänkte jag på degen faktiskt =)

  5. januari 14, 2010 9:23 f m

    Hehe ölen luktar lite banan och ljummen öl som fått stå i ett glas över natten…
    Degen luktar målarfärg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: