Skip to content

Surdegsförsök

januari 7, 2010
tags:

Tänkte ta brödbakandet till nya nivåer och ge mig på att starta upp en surdeg. Som jag nämnt tidigare så har vi inte köpt bröd i affären sedan i augusti. Sparar mycket tid och pengar på att slippa stå och välja bland alla hundratals brödsorter i affären.

Fick en bok om surdeg i julklapp och nu står en burk och göttar sig i skåpet ovanför kylen (spillvärmen från kylskåpet  hjälper processen) Finns säkert många andra sätt att starta upp en surdeg men såhär gör jag: började med att ställa en burk på spiskransen för att den skulle bli ljummen och hällde därefter i en deciliter ljummet vatten och en halv deciliter grovt rågmjöl (går lika bra med fint) och rörde runt. Nu ska det under 4 dygn skakas morgon och kväll…

Forts följer!

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. Karin permalink
    januari 12, 2010 11:23 f m

    Lite cred till mig va!?!?! 😛

  2. januari 30, 2010 5:43 e m

    Yupp 😀

Trackbacks

  1. Det fulländade surdegsbrödet « Nisse i torpets Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: