Skip to content

Varför köpa bröd när man kan baka själv?

september 20, 2009

I dagarna är det 2 månader sedan jag och damen köpte ett bröd i affären senast! Vi kom fram till att det är enklare att baka ett bröd istället för att försöka välja ut ett bröd bland alla innehållsmässigt tveksamma industribröd i mataffären.  Sen är det ju fan så mycket godare med hembakat.

Till frukost i morse bakade vi ett bröd som inte behövde jäsa så det gick kvickt att göra:

  • 4 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl (eller annat mjöl som ligger i gömmorna)
  • 2 tsk salt

Värm vattnet till  ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Blanda vattnet och jästen. Rör tills jästen löst sig, tillsätt oljan.
Rör ner mjöl och salt i blandningen. Knåda tills det blivit en smidig deg.

Smöra en brödform på 1,5liter,

Ställ in brödet i mitten av den kalla ugnen. Sätt ugnen på 250 grader, grädda i 35 minuter

DSC_0456

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. september 21, 2009 8:26 e m

    Trevlig blogg 🙂
    Ska bli intressant att följa!

Trackbacks

  1. Det fulländade surdegsbrödet « Nisse i torpets Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: